• +34 605 123 205 / +34 679 331 528
  • pessebreviventsantfost@gmail.com

Sobre Nosaltres

El Pessebre Vivent de Sant Fost el formem un grup de gent amant de les tradicions, del Nadal i de la nostra terra. En els nostres anys de representacions no hem deixat de ser qui som: gent senzilla, arrelada al poble, amants de la cultura i il·lusionats per compartir unes dates més que especials.

Corrien l’any 1966 un grup de nens i nenes de la parròquia de Sant Fost, que engrescats per Mossèn Daniel Monserdà, van voler reviure el naixement de Jesús de Nazaret, tot inspirant-se en les sagrades escriptures. Les primeres escenes nadalenques es van fer al voltant d’una senzilla foguera; un pessebre improvisat amb branquillons i l’estructura de ferro dels gronxadors de la Plaça de l’Església. A partir d’aquells dies, el poble s’ha anat reunint amb fred però amb il·lusió, per celebrar les festes d’una forma ben diferent.

La tècnica i el desenvolupament van permetre que noves escenes s’anessin incorporant, any rere any, a les senzilles i primerenques representacions, arribant fins al que tenim a dia d’avui: efectes especials amb llums i música, que fan del nostre pessebre una representació del tot singular.

Al voltant del naixement de Jesús expliquem la història dels seus pares, Josep i Maria, personatges indispensables per rememorar l’esdeveniment que va canviar el rumb de la humanitat. Els hebreus, els àngels i sobretot els Reis d’Orient, que tant agraden als nens i nenes, donen llum, color i vida als turons del nostre poble. Trobareu també  llenyataires i carboners, els pastors i els caçadors, les rentadores de roba, el boter i el ferrer, i altres representacions dels oficis i dels costums catalans, que per molts, petits i no tant petits desconeixem, i que de ben segur que us faran viatjar a una altra època.

Que qui som? Som pessebristes, som poble i som família, i convidem a tots els que vulgueu venir d’arreu, a compartir aquesta bonica i entranyable historia, en aquestes dates on el fred i el gebre no conviden a sortir a passejar, però en les que nosaltres trobem un motiu per arreplegar-nos en un turó ben obac i crear un caliu especial.

Des d’aquells nens il·lusionats, fins al dia d’avui, tots els que participem o hem participat, d’una manera o un altre, som Pessebre Vivent de Sant Fost!

 

*L’organització agraeix als col·laboradors i ex-col·laboradors que han fet possible, any rere any i de forma ininterrompuda, la representació d’aquest esdeveniment, i sense dubte, al públic assistent per la confiança i el coratge que ens  ha donat la seva presència.